tiistai 6. tammikuuta 2015

Pumpulikakkua Calvados mausteena, gluteeniton

Taas oli kädet hetken tekemättömänä ja kaapista sitten kaivelemaan tarpeita leivontaan.
Olihan siellä jotain ja ajattelin tehdä pumpulikakun. Tein yhden jo viikko sitten ja onnistui yli odotusten. 
Jotain makua siitä jäi kuitenkin uupumaan ja muistin että toissa jouluna sain pikkujouluista Calvados omenaviina pullon. Olin joskus kuullut että sitä käytetään esim. leivonnassa, siispä nyt sitä kokeilemaan. Antoi kakkuun kivan pikantin maun, nam. 
Kakku nousee uunissa n. 2-3cm kakkuvuodan yli, mutta itsellä ei ainakaan valunut uuniin, vaan nousi nätisti vaan suoraan ylös. Kakku on myös siis gluteeniton.
Tänään kun pakkanen on paukkunut 20 asteessa ei oikein ole ulos mieli tehnyt, vaikka kyllä se aurinko komeesti yritti houkutella.



                        Pumpulikakku

3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl calvadosta ( ei välttämätön )
4 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
250 g voita

Vatkaa munat ja sokeri kunnon vaahdoksi.
Lisää vaahtoon Calvados.
Siivilöi vaahtoon perunajauhot, leivinjauho sekä vaniljasokeri ja 
sekoita koneella tasaiseksi.
Kaada kiehuva voi seokseen, samalla rohkeesti vatkaten niin
kauan että voi on kokonaan sekoittunut taikinaan.

Kaada taikina hyvin voideltuun kakkuvuokaan
Paista 180 astetta n. 50 min.





2 kommenttia: