keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Vapaapäivä....vai onko?

No vapaapäivä kuitenkin. Päätin aamulla että pyjamapäivää vietetään tänään.
Tytär tuo pienokaiset pariksi tunniksi hoitoonkin.
Aamulla kun mieheni lähti töihin aloin valmistaa kiireettömästi ensin tonnikalapiirakkaa, hiukan muunneltuna. Sitten patonkitaikina nousemaan.
Siinä välissä sitten paistoin broilerin fileitä, jotta lapset pääsevät syömään tullessaan.
Lumityöt siis sai jäädä tältäpäivältä.
          Tonnikalapiirakka muunneltuna
Pohja riisijauhosta (aikaisemmin ohjeena, gluteeniton)

Täyte:
2 prk tonnikalaa vedessä
3 munaa
2 dl maitoa
2 dl porkkanaraastetta
Minitomaatteja
Maustepippuria
Suolaa

Valmista pohja ja painele se piirakkavuokaan

Lisää pohjalle valutettu tonnikala, porkkanaraaste sekä
minitomaatit.
Sekoita munat, maito, hyppysellinen maustepippuria sekä ripaus suolaa
ja kaada seos piirakan päälle.

Paista 200 astetta 35 min.


                        Rapea patonki

1 hiiva
0,5 l vettä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
14 dl vehnäjauhoja ( erikois)

Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja öljy, sekoita niin
että hiiva liukenee.
Lisää vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa käsin tai koneella n. 10 min.
Nostata taikinaa liinan alla 30 min. paina taikina takaisin ja anna kohota vielä 30 min.
Ota sitten taikin pöydälle ja jaa se neljään osaan.
Tee siis neljä patonkia jotka laitat oliiviöljyllä sivellylle uunipellille.
anna nousta vielä 20 min. liinan alla.
Paista sitten 250 astetta 15 min. 

Nosta ritilälle jäähtymään ilman liinaa niin pysyvät rapeana, nauti




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti